JIJ en IK… (en je ouders/verzorgers)

 

Meestal wordt het eerste contact gelegd met een telefoontje of mailtje van ouders. Maar jij mag mij natuurlijk ook mailen of bellen. We bespreken dan kort wat er aan de hand is. Vervolgens maken we een afspraak voor een intake-gesprek. Bij dit gesprek bespreken wij en evt. je ouder(s)/ verzorger(s) de situatie waar jij in zit en wat jij met de coaching wilt bereiken.  Belangrijk daarbij is dat wij een "klik" hebben en dat je doel reëel is, en als we allebei het vertrouwen hebben dat we samen het doel kunnen bereiken, dan gaan we van start.

Ik ben er voor jou. Samen praten we over wat jou interesseert en bezighoudt. We kijken vooruit, naar de toekomst, wat je wilt bereiken. Terugkijken doen we hooguit om er van te leren.

Samen onderzoeken we jouw kwaliteiten, mogelijkheden en verantwoordelijkheden.  Maar uiteindelijk ben jij diegene die het moet doen.

 We spreken met elkaar af:

  • Wat je doel is
  • Hoe vaak komen we bij elkaar (in het begin meestal wekelijks, daarna kunnen we het afbouwen),
  • Op welke tijden spreken we af (kan ook tijdens schooltijden)
  • Waar spreken we af (kan ook bij jou thuis, als je dat prettiger vindt).

Een coachingsgesprek duurt ongeveer een uur. Alles wat wij bespreken is vertrouwelijk en blijft tussen ons. Jouw ouders zal ik tussentijds op de hoogte houden, maar ik vertel niets wat jij niet wilt en wat wij niet van tevoren hebben besproken.

 

Kernwaarden daarbij voor mij als coach zijn : wederzijds vertrouwen en respect, energiek, creatief en plezier.

 

Jongerencoaching is een sterk hulpmiddel waarbij gewerkt wordt aan het vergroten van je zelfvertrouwen en daarnaast diverse sociale en mentale vaardigheden aangeleerd worden die jij in het dagelijkse leven, nu en in de toekomst, kunt gebruiken.

 

‘Terugkijken doen we hooguit om er van te leren.’

 

 

 

 

powered by keesweb.nl